Geschiedenis

De stichting Mmofra Adesua is in 2013 opgericht met als doel het bevorderen van de toegang van kinderen tot onderwijs en in het bijzonder ICT-onderwijs in Ghana.

Een van de initiatiefnemers is de Ghanees Nana Awuakye Bempong I, ( Mn. Kwaku Asaomani Boadi) die samen met een groep Nederlanders die een steentje willen bijdragen aan ontwikkelingshulp. Nana is een leider ("chief") van het dorp Asamankese in West Akyem in Ghana.

Tijdens zijn studie aan de Hogeschool Inholland in Diemen viel het Nana op hoe bekwaam kinderen in het lagere schoolonderwijs in Nederland zijn op het gebied van ICT. De beschikbaarheid van computers thuis en in de bibliotheek zorgt ervoor dat de kinderen in een later stadium als ze gaan studeren goed voorbereid zijn In tegenstelling tot de kinderen in Ghana waar ICT onderwijs erg zeldzaam is op basisscholen. Samen met Robert van der Leij, Henk Jan Verhoeven en Olaf Griffioen is vervolgens de stichting opgericht om ICT-opleidingen te introduceren op basisscholen in Ghana.

De stichting is in Amstelveen gevestigd en bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder het nummer: 57970262

In Ghana is de stichting ook officieel geregistreerd.

Recente Gebeurtenissen

Nieuws en Evenementen